[...] co mi z tego że wzrośnie wartość względna masy białka skoro dalej będzie to 100 gr ? rozumiecie ? a teraz inna sprawa w tej tabelce co podał anubis (skróciłem ją ) jeden boczek ma 8 ,66 gr białka a drugi ma 35 gr po upieczeniu to oznacz wzrost BEZWZGLĘDNEJ masy białka mieroznej w gramach i o to mi chodzi właśnie , gdyby to były procenty to [...]
Boczek nie jest jakimś dobrym źródłem pokarmowym, zwłaszcza wędzony. W diecie powinno znaleźć się miejsce na tłuszcze zarówno jedno, wielonienasycone jak i nasycone w odpowiednich proporcjach.
Taki skromny naleśnik :-) Składniki: jaja boczek wędzony ser żółty masło klarowane /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/7e4ca3b2eb2042a3b1e8f75d9588eb51.jpg Wykonanie: 1. Jaja wbijamy do miski i rozdrabniamy. Ser żółty kroimy w cienkie plasterki, boczek na drobne kawałki 2. Smarujemy odrobiną masła klarowanego patelnię i wrzucamy boczek. Podsmażamy go [...]
[...] Omega Extreme - 2x do posiłku Vit D3+K2 - 2x do posiłku Vit C - do posiłku Vitamin A-Z - 2 x do posiłku Glukosamine - 2 x do posiłku http://www.iv.pl/images/58445479234120200158.png 1.300g całe jaja + 30g boczek wedzony + 5g olej kokosowy http://www.iv.pl/images/24703177198653996059.jpg http://www.iv.pl/images/08477050045247016423.jpg
[...] 2. Wodę z gotowania żeberek wymieszać z wywarem z kości i dodać kapustę kwaszoną. Na patelni przysmażyć na smalcu pokrojoną cebulę, następnie dodać pokrojony w dużą kostkę boczek wędzony, mięso z żeberek i głowy wieprzowej. Podsmażyć. 3. Kapustę wymieszać z przysmażonym mięsem, przyprawić i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. RADA: [...]